Voda u Visokom skuplja za 50%

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sve u skladu sa uslovima kredita EBRD, oni koje ste izabrali u vlast 2016.godine opet su vam poskupili vodu za 50%, a što možete transparentno vidjeti i na svojim novim računima. Uz sve to ako niste znali i ako ne konzumirate program režimske lokalne televizije i ovo poskupljenje kao i prethodna dva su za vaše dobro.

Pisali smo o tome ranije, objavljivali dokumente koji svjedoče tome, i bili u pravu, jer ste na prvom računu za prošlu 2018. godinu dobili račun uvećan za 33%. A onda se isto to desilo i sa prvim računom u ovoj godini. Sve je to je cijena “kredita generacije” sa EBRD u iznosu od 9.000.000KM, a koji su izglasali oni za koje ste glasali i kojima ste dali mandat da rukovode visočkim poslovima na određeno vrijeme.

Nosioci izvršne vlasti će reći da je cijena vode do sada u Visokom bila niska i da je kako vole reći bila “socijalna”. Međutim, pri tome zaboravljaju osnovni smisao formiranja javnih preduzeća. A to je upravo da bi usluga bila bolja i jeftinija u odnosu na eventualni nečiji monopol i slobodno tržišno formiranje cijena.

Stvarni razlog povećanja cijena vode su uslovi ugovora koji su nosioci izvršne vlasti potpisali sa EBRD, a na što niko nije obraćao pažnju pod opštom propagandom lokalnih budžetlija koji su sve pravdali kampanjom “Voda za 12.000 stanovnika”, što je zaista prioritet svih prioriteta, ali i prioritet koji treba da riješi neko dorastao takvom velikom poslu.TOP VIJESTI

Više vijesti