Vozači, oprez! “PAUK” ponovo na ulicama Visokog!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nepropisno parkirana vozila, ostavljanje na nedozvoljenim lokacijama, neplaćanje parkinga ili zloupotreba termina dozvoljenog vremena parkiranja česta je situacija u gradskim ulicama, trotoarima a posebno u neposrednim blizi škola što direktno ugrožava bezbijednost učenika.

Zbog nedostatka saobraćajne kulture u Visokom poduzete su nove mjere za regulisanje saobraćaja u mirovanju i kažnjavanje nesavjesnih vozača.

Kako saznaje Visokoin.com, vozila zaustavljena ili parkirana na saobraćajnim površinama i trotoarima na kojima ugrožavaju sigurnost saobraćaja ili ometaju njegov normalan tok, premještaju se po nalogu službenog lica (predstavnika PU Visoko i nadležnog javnog preduzeća JKP “Gradska groblja” Visoko) specijalnim vozilom PAUK od strane uposlenika JKP “Graska groblja” Visoko.

Od 15.11.2017. godine počinje upotreba specijalnog vozila PAUK.

naknada troškova za premještanje vozila kojim je učinjena povreda iznosi 50,00 KM
naknada troškova za započeto, a neizvršeno premještanje iznosi 25,00 KM
naknada za osiguranje (čuvanje) premještenih vozila iznosi:
do 10 sati 5,00 KM
od 10 do 24 sata 10,00 KM
preko 24 sata za svaki započeti sat osiguranja (čuvanja) 1,00 KM

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.