Vozilo SIPA-e u Banjaluci izazvalo lančani sudar!

U blizini Rebrovačke crkve u Banjaluci danas se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđena jedna, a lakše povrijeđene dvije osobe, saznaje Srna.

Povrijeđeni, čiji identitet još nije poznat, su vozilom Hitne pomoći prevezeni u zdravstvenu ustanovu.

Kako saznaje Srna, u saobraćajnoj nesreći je učestvovalo vozilo Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) marke “pežo 407” koje je prošlo na crveno svjetlo na semaforu na raskrsnici ulica Desanke Maksimović i Bulevar Stepe Stepanovića i udarilo u “reno megan”, koji je potom udario u “škodu oktaviju”.

Teže je povrijeđen vozač “reno megana”.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 17.15 časova, a prema saznanjima Srne, u vozilu SIPA-e bio je jedan od uhapšenih u današnjoj akciji koja je sprovedena u Banjaluci.

Policijski službenici SIPA-e uhapsili su na širem području Banjaluke tri osobe, kod kojih je pronađeno oko 100 kilograma poluplastičnog eksploziva “Vitezit”, te 270 električnih detonatorskih kapisli.

Kako je saopšteno, uhapšeni će biti predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izveštaj o postojanju sumnje da su počinili neovlašćenu trgovinu oružjem i vojnom opremom, odnosno da su učestvovali u organizovanom kriminalu.

(VisokoIN/Srna)