Vremenska prognoza na naredne dane

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U subotu u našoj zemlji preovladavat će većinom umjereno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

U nedjelju se prognozira u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.