Vremenska prognoza na naredne dane

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -16 stupnjeva, Ivan Sedlo -7, Sokolac -6, Bugojno, Grude i Sarajevo -4, Jajce -3, Bihać, Drvar, Livno i Zenica -2, Banja Luka, Srebrenica i Tuzla -1, Doboj, Prijedor i Trebinje 0, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Stolac 3 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas u Bosni se očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja.

U srijedu se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

U četvrtak će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveroistoku od 8 do 12 stupnjeva.

Od petka 27. 03. do kraja prognoznog perioda 7 .04. u Bosni i Hercegovini prognozirane temperature u jutarnjim satima očekuju se od 3 do 7 stepeni, a dnevni maksimumi od 12 do 17 °C.