Vučić: Nećemo da mijenjamo odnos prema Bošnjacima zbog Orića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Odluka o puštanju Nasera Orića je politički motivisana i ona je sve samo ne pravična, kazao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

“Srbija će iz ove lekcije izvući pouke, a to znači za nas sljedeće, da pitanje ratnih zločina nije uvijek pitanje pravde već i politike”. On je rekao da ne vjeruje da će postupak protiv Orića biti nastavljen.

“Osjećam se ponosno jer gonimo Srbe zločince, što se ne stidimo da o tome govorimo, to kod nas nije sramota i politika, već pravo i pravda. Zato večeras ponosno stojim i kažem da želim da odem na svako mjesto gdje su se zločini dogodili”, dodao je on.

On je kazao da Srbija neće da šuti na prijetnje koje stižu iz regiona. “Srbija želi mir i stabilnost u regionu. Naša politika se neće promijeniti, ne zato što smo slabi, već zato što gledamo u budućnost”.

Pominjući da njegova ruka s prethodne koferencije za štampu nije prihvaćena, već su odmah počele prijetnje. “Nisam mislio da dođem zato što mi garantujete ili ne garantujete sigurnost. Mislio sam da negdje odem da bih napravio razliku, crtu, između nas i nekih drugih i pokazao ko gleda u budućnost”, kazao je Vučić.

“Ono što radim radim zbog građana Srbije. Neće zbog jednog zločinca da se promijeni odnos prema bošnjačkom narodu”.

Više vijesti