Vučić: Od petka policijski sat, mi više bolnice nemamo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopćio je srbijanskoj javnosti da je od sutra zabranjeno svako javno okupljanje s više od 5 ljudi, a da od petka počinje policijski sat koji će trajati do ponedjeljka.

– Danas je od početka pandemije za nas svakako najteži dan. Evo 13 preminulih, i već u ovom trenutku ima više od 120 ljud na respiratorima. Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada, ali Beograd je u kritičnoj situaciji. U skladu sa tim, prije nego što budem govorio konkretno, reći ću koje ćemo mjere preduzeti.

– Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje na više od pet ljudi, a od petka policjski čas u Beogradu. Razumije se, ostavićemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca da izlaze, rekao je Vučić.

– Ovom brzinom kako se bolnice pune mi više bolnice nemamo, rekao je Vučić.

– Ljekari se bore svakog dana, oni su tu da se bore za naše živote. Beograd je po posljednjim rezultatima najkritičniji. Svuda drugdje. je to nekako pod kontrolom. Jedino je dobro što se u Beogradu ljudi javljaju ranije.

– Molim ljude da čuvaju naše starije, a posebno gojaznije, skonite se od njih, Kad legnu mlađi, svi će oni izaći, a oni stariji mnogo teže. Dajte da čuvamo naše roditelje.

– Dajte da sačuvamo zdravstveni sistem.