Vučić: Vojsci veće plate i stanovi za 30.000 pripadnika

Pored značajnog povećanja primanja pripadnika oružanih snaga, plan je i da se u narednih 30 dana javnosti predstavi program stambenog zbrinjavanja 30.000 pripadnika Vojske, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novinarima je u Skupštini Srbije Vučić rekao da sada postoje uslovi, jer su gradovi, prije svega Beograd i Novi Sad, ali i Niš, smanjili dugove, što će omogućiti gradnju stanova za oficire.

“U toku su razgovori s vladom i Ministarstvom odbrane da najmanje za oko 30.000 oficira u narednim godinama bude riješeno strambeno pitanje. Za nekih tridesetak dana ćemo se pojaviti u javnosti, vjerujem premijerka Ana Brnabić, ministar Aleksandar Vulin, a možda i ja, s programom kojim bismo pokazali kako mislimo da riješavamo to pitanje”, poručio je predsjednik Srbije.

U Beogradu je danas održana svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha Srbije.

Svečana ceremonija završetka školovanja kadeta 138. klase Vojne akademije i 3. klase Medicinskog fakulteta Vojno medicinske akademije, održana je ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučić, premijera Ane Brnabić i brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva.

U prve oficirske činove promovisano je 187 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA. Ove godine Vojnu akademiju završilo je 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je njih 12 iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završilo je 27 momaka i djevojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.