Vučić: Za EU bi bilo poniženje da Haradinaj bude pregovarač

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo ponižavajuće i poražavajuće za EU prije svega da Ramush Haradinaj bude u sastavu izaslanstva Prištine na dijalogu u Bruxellesu i da smatra da EU ne može to dozvoli.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će se vidjeti tko će biti u izaslanstvu, javlja Tanjug.

Ne može samo da se nama nešto ne sviđa, može i njima i tu može biti iznenađenja, kazao je Vučić.

Kako je rekao, netko bi možda time da Beograd isprovocira na neku rekaciju pa bude kriv za daljnji tijek razgovora ali i poručio da se Srbija nikada ne miješa u to koga će druga strana da izabere u bilo kakvim pregovorima.

“Mislim da bi bilo krajnje poražavajuće i ponižavajuće i za nas i EU da netko tko je tako teške zločine učinio sudjeluje u pregovorima”, kazao je Vučić.

Kako je rekao za Haradinaja Tužuteljstvo Srbije ima dokaze za zločine koje je piočinio, da jesmo razgovarali i sa nekima drugima “ne kažem da su bolji” ali za Haradinaja imamo nepobitne dokaze da je te zločine i osobno počinio.

“Mi bismo razgovorima s takvim zločincem pogazili i naše tužiteljstvo, i pravosuđe i žrtve Haradinaja” rekao je Vučić, ali i dodao da ostaje da se vidi što će biti u Prištini.

Kako je rekao, u Prištini pred izbore su dvije struje, jedna je linija OVK i jedna “izravno američka varijanta s Pacolliem” i tu je za sada odnos 42 naprema 38.

“A mi trebamo gledati sebe”, dodao je.

Kao primjer što se sve radi, Vucić je spomenuo i “non paper” koji Priština dijeli zemljama članicama EU i drugima u kojem nas tuži da održavamo vojne vježbe. Vucić je upitao da li misle i da nam zabrane da pokažemo svoju vojsku i svoje naoružanje na Dan pobjede u svojoj zemlji.

“Ne znam više ni o čemu se tu radi – kao da je ovo twilight zona – zona zumraka” rekao je Vučić koji je podsjetio da je i prilikom odlaska u Bruxelles s predsjednikom Tomislavom Nikolićem rekao da mu se čini da se sve promijenilo i da iz Prištine više ništa ne pitaju EU već primaju naloge i očekuju pomoć od nekog drugog.

Na sve to, zaključio je, već šest mjeseci suštinski nema nikakvih razgovora u Bruxellesu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.