Whitney Houston umrla od kombinacije alkohola, ksanaksa i drugih lijekova?

Američka pjevačica Whitney Houston nije se udavila u kadi, već je, po svemu sudeći, umrla od kombinacije alkohola i ksanaksa i drugih lijekova koji se dobijaju na recept, objavljeno je na sajtu TMZ.com.
To su pjevačicinoj porodici rekli u kancelariji losanđeleskog vještaka sudske medicine, navodi se na sajtu posvećenom slavnima.

Porodici Whitney Houston rečeno je da u njenim plućima nije pronađeno dovoljno vode da bi se zaključilo da se udavila.

Neimenovani izvori rekli su da je moguće da je pjevačica već bila mrtva kada joj je glava dospjela ispod vode.

Sudski vještaci inače i dalje istražuju uzrok smrti pjevačice, a kako prenose agencije, rezultati autopsije pjevačice neće još biti objavljeni na zahtjev policije koja istražuje smrt.

Zamjenik glavnog istražitelja Ed Vinter rekao je kratko medijima da na tijelu pjevačice nije bilo očiglednih znakova trauma ali da se čekaju toksikološki rezultati – što bi moglo da potraje nedjeljama – prije utvrđivanja uzroka smrti.

Losanđeleska policija bi mogla tokom dana da objavi još neke detalje o smrti Houstonove ali će to ipak zavisi od spremnosti detektiva da upliću medije u istragu.

Whitney Houston je preminula 11. februara u 48. godini, u hotelu “Hilton” na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu.

Telo Whitney Houston u kadi je pronašla njena rođaka Mery Jons, koja je prethodno pjevačici pripremila haljinu za večernji izlazak i napustila sobu na pola sata. Kada ova duže vrijeme nije izašla iz kupatila, njena rođaka je ušla, izvukla je iz kade i počela da joj daje vještačko disanje, navodi TMZ.

Nakon saznanja o smrti majke, ćerka Whitney Houston, Bobi Kristina Braun (18) je hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu pošto joj je pozlilo.

Šef policije Los Anđelesa Donald Čejs izjavio je da je Bobi Kristina prevezena u bolnicu “Sedars Sinai” zbog napada panike koji je posljedica stresa.

Djevojka je kasnije puštena iz bolnice, naveli su izvori bliski njenoj porodici.

Sajt TMZ prenosi da je devojka bila histerična i iscrpljena. Bobi Kristina je jedino dijete preminule pjevačice iz braka sa pjevačem Bobijem Braunom.

Bobi Kristina je bila smještena u hotelu “Beverli Hilton” zajedno sa svojom majkom, čije je beživotno tijelo pronađeno juče u kadi. Djevojka je u šoku zbog smrti majke napala policajce koji nisu htjeli da je puste u hotelsku sobu da je vidi.

U međuvremenu je objavljena i informacija da će posljednji film koji je Whitney Houston snumila, “Sparkle” – o muzičkoj grupi koja se bori sa slavom i drogama – ,premijerno biti prikazan u avgustu.

Film je rimejk ostvarenja iz 1976. godine koji je donekle zasnovan na priči o grupi “Supremes”. Film prati tri sestre koje se bore sa teškoćama koje donosi uspješna muzička karijera.

U filmu, 48-godišnja Whitney Houston igra njihovu majku Emu.

Kompanija “Soni” saopštila je da je šokirana viješću o smrti Houstonove.

“Poput svih koji su je poznavali i voljeli, šokirani smo i rastuženi, a svijet je izgubio izvanredan talenat. Sada su naše misli sa njenom ćerkom, porodicom i prijateljima”, navodi se u saopštenju kompanije.

Producent filma Bišop T.D. Džejks rekao je da Whitney Houston na vrhuncu karijere nije imala konkurencije a “njen glas je formirao generacije”. “Ostavila je filmsku i muzičku zaostavštinu koje će trajati. Užasno će nam nedostajati”.

(VisokoIN)