Za stambeno zbrinjavanje boraca u ZDK 1,5 miliona KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog nadležnog ministarstva za boračka pitanja, isplatila danas namjenska sredstva iz kantonalnog budžeta u iznosu od 1.180.789 KM za stambeno zbrinjavanje pripadnika boračke populacije.

Isplatom svih odobrenih sredstava po zaključcima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za stambeno zbrinjavanje branilaca potpomognut je 221 korisnik, a ukupno je utrošeno 1.508.046 KM.

Ministarstvo za boračka pitanja nastoji da u okviru zakonskih rješenja pomaže rješavanje svih problemima boračke populacije.

– Naši programski ciljevi su jasni i transparentni, i sa ovom isplatom smo nastojali da pomognemo korisnicima. U ovoj godini ćemo u okviru budžetskih mogućnosti nastaviti program pomoći svih potreba boračke populacije, a stambeno zbrinjavanje ponovno će biti dio naših aktivnosti – kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.