-7.7 C
Visoko
27. Januara 2022.

Za vikend kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na alkoholiziranost

Kako bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama ali i stvorio visok stepen bezbijednosti odvijanja saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) će u vremenskom periodu od 12. do 14. februara realizovati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

– Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su počinili naznačene prekršaje, te će se sankcionisati i drugi učesnici u saobraćaju u slučajevima kršenja propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH – pojašnjava Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK apeluju na sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju. Također, naglašavaju da će svi slučajevi nepoštivanja odredbi navedenog Zakona biti zadokumentovani, a počinioci prekršaja sankcionirani.

– Naročito pozivamo vozače da ne upravljaju svojim vozilima kada su pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa teškim posljedicama, te upozoravamo da će svaki slučaj vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovan a nesavjesni vozač sankcionisan – upozoravaju iz MUP-a ZDK.

Vezani članci

ALARMANTNO: U Domu zdravlja Visoko, veliki broj medicinskog osoblja zaraženo koronavirusom

VISOKOIN.COM

Raste broj hospitalizovanih u ZDK, sve više zaraženog medicinskog osoblja

VISOKOIN.COM

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

Teška krađa u restoran brze hrane “MAK Doner”

VISOKOIN.COM

„Metallon“ i „Hassul“ partneri u opremanju učionica Gimnazije „Visoko“

VISOKOIN.COM

Sretna vam Nova godina!

VISOKOIN.COM

Unesite komentar