Zabilježite ove stranice ukoliko se želite obogatiti

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ukoliko želite postati pametniji u vezi investiranja i novca, prenosimo vam jedanaest internet stranica koje trebate zabilježiti u svom “browseru”.

1. The Motley Fool – ovaj site ima ponešto za svakog investitora, od osnovnih lekcija za početnike, do ulaganja u zajedničke fondove, sektore za dionice.

2. Finance at Khan Academy – ovaj interaktivni website vam pruža sažete videe o svim finansijskim temama koje bi vas mogle zanimati i idealan je za one koji uče vizuelno. Svaki video traje manje od 10 minuta, tako da je idealna opcija i za one koji nemaju strpljenja ili vremena da pročitaju cijelu knjigu o tome kako se izboriti sa novcem.

3. Morningstar – tiče se rangiranja uzajamnih fondova. Osim što je u mogućnosti da pregleda vaš portfolio, on vam pruža i solidne opise i analizira sredstva.

4. I Will Teach You to Be Rich – autor najprodavanije finansijske knjige Ramit Sethi “I Will Teach You to Be Rich” je napravio website istog imena za ljude koji su u potrazi za “velikim pobjedama”. Sethi vas savjetuje kako da pronađete posao iz snova, zaradite više novca, ali i da pokrenete vlastiti biznis.

5. Rockstar Finance- kreator ovoga portala bira najbolje članke o novcu sa websiteova koji se bave finansijama, ali i blogova, tako da imate širok spektar mišljenja i iskustava na jednom mjestu.

6. Credit.com – na ovom siteu možete kreirati besplatan profil koji vam omogućava da provjerite vašu kreditnu sposobnost.

7. Kiplinger – nudi širok spektar tema, od penzionisanja do nekretnina. Također vam omogućava da budete u toku sa najnovijim vijestima o investiranju.

8. Investopedia- sadrži sve, od finansijskih savjeta, mnogobrojnih tutorijala, simulatora dionica, a nudi i opsežan finansijski rječnik.

9. Wise Bread – pruža kratke tekstove o tome kako izaći na kraj s novcem na dnevnoj osnovi, od kupovine, otplate duga do uspješne štednje.

10. BlackRock Blog- postove na ovome blogu pišu finansijski stručnjaci tako da savjete profesionalaca dobijate besplatno. Ovaj blog je idealan za napredne investitore koji žele da idu dublje u diskusiju strategija i proizvoda.

11. NerdWallet – na ovom siteu se sve vrti u vezi poređenja. Možete uporediti kredit i debitne kartice, hipoteke i banke, a sve to kako bi vam pomogli da bolje uštedite i upravljate svojim novcem.

Više vijesti