Zahvalnica premijeru Plevljaku od karate kluba “Visoko”

Na poziv karate kluba “Visoko”, završnici V otvorenog karate prvenstva „Visoko 2012”, održanom proteklog vikenda u KSC “Mladost” u Visokom, prisustvovao je premijer ZDK Fikret Plevljak. Prije ceremonije proglašenja najboljih, predsjednik Karate kluba Midhat Hajdarević uručio je premijeru Plevljaku zahvalnicu za doprinos razvoju visočkog karatea i iskazanoj podršci najboljem visočkom karatisti Osmanu Građanu, aktuelnom svjetskom pravaku u borbama ko- go.

Obraćajući se mladim karatistima, premijer Plevljak je istakao osobno zadovoljstvo što se omladina bavi sportom koji voli.

– Vaša ozarena lica mi govore da sve danas sretni bez obzira što niste svi uspjeli osvojiti medalje, a upravo tako se ponašaju istinski sportisti. Želim da odam priznanje i vašim trenerima, koji znaju kako se postaviti prema mladim ljudima s ciljem da na najbolji način prihvate obaveze redovnog treniranja, a s ciljem pravilnog razvoja i zdravog života. Jednog dana će te na najljepši način razmišljati o ovom periodu svoga života. Želim vas mnogo sportskog uspjeha u daljnjim takmičenjima, da se vaša sportska druženja nastave i u drugim gradovima i državama gdje će te širiti sportsku kulturu i razumijevanje među ljudima, kazao je Plevljak mladim karatistima.

Za najuspješniju takmičarku karate prvenstva u Visokom proglašena je Milica Popović članica kluba „Romanija“ Pale, za najuspješnijeg takmičara Armin Hajduković član kluba „Visoko“ i zasluženo najuspješniji klub je „Romanija“ Pale.

Inače, na prvenstvu je učestovalo četnaest klubova iz Bosne i Hercegovine i Srbije (“Rei“ Zenica, „Mostar“ Mostar, “SWAT“ Sarajevo, „Kumite“ Zenica, „Zanshin“ Kreševo, „Fudoshin“ Kiseljak, “Fudokan“ Visoko, „Fudokan“ Fojnica, „Gard“ Zenica, „Čačak“ Čačak, „Gana & Ruhla“ Breza, „Romanija“ Pale, „Crvena Zvezda“ Beograd i „Visoko“ Visoko), te 160 takmičara u okviru reprezentacija Slovenije i BiH.

(VisokoIN)