Zakonski omogućiti da policajci ne nose pištolje kao ukras

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sindikat Granične policije BiH izrazio je duboko saučešće porodicama tragično stradalih kolega i pripadnicima MUP-a KS, poručivši kako je potrebno omogućiti policijskim službenicama veće ovlasti i bolje uvjete kako se ovako nešto nikada ne bi ponovilo.

Zamolili su sve one koji mogu pružiti bilo kakve informacije u cilju pronalaska izvršioca ovog događaja, da se obrate policijskim službenicima.

“Ovim putem se obraćam,o iako smo se i nebrojeno puta obraćali svim nosiocima političke vlasti, da shvate koje posljedice proizilaze iz ovakvih postupaka kriminalnih aktivnosti upućenih prema policijskim službenicima, kako za pripadnike policijskih agencija tako za građane, a posebno (ne) sigurnost cijelog društva. Potrebno je da preduzmu sve neophodne mjere kako bi zakonski u potpunosti omogućili zaštitu i sigurnost svih građana, jer je sigurnost čovjeka osnovni uslov za život čovjeka”, kazali su iz ovog sindikata.

Sindikat Granične policije BiH apelovao je na nosice vlasti da najoštrije kažnjavaju napade na policiju, te da zakonskim propisima omoguće policajcima da reaguju, a ne da “oružje nose kao ukras”.

Više vijesti