Žalosno je da ministar koji radom odgovara na nerad mora ponuditi ostavku

Predsjedništvo Foruma mladih SDP BiH najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministru obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emiru Suljagiću.

„Metak u koverti“ nije prijetnja samo ministru koji se drznuo zalagati se za promjene, to je prijetnja svakom pojedincu, instituciji i organizaciji, svakome ko nastoji izdići naše društvo iznad predrasuda, podjela i mržnje koja već godinama prožima Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedništvo Foruma mladih SDP BiH najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministru obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emiru Suljagiću i traži od mjerodavnih institucija da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se ministar Suljagić i njegova obitelj osjećali sigurnima.

„Žalosno je da ministar koji radom odgovara na nerad, argumentima na provokacije te brojnim planovima na zatečeni kaos, mora ponuditi ostavku; i to ne zbog toga što mu je ubijena želja za ostvarenjem pozitivnih promjena, već zbog straha da mu zbog te želje bude ugrožena porodica“, istaknuo je generalni sekretar FOM SDP BiH Aldi Halilović.

Predsjedništvo FOM SDP BiH pruža punu podršku ministru Emiru Suljagiću te poziva Vladu i Skupštinu Kantona Sarajevo, sve političke subjekte i cjelokupnu javnost da dignu svoj glas protiv primjene barbarskih, nasilničkih metoda u stišavanju neistomišljenika.

(VisokoIN)