Započeli radovi na rekonstrukciji krova sportske dvorane “Mladost”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon potpisivanja ugovora između Općine Visoko i izvođača radova, sredinom tekućeg mjeseca započeli su radovi na rekonstrukciji krova sportske dvorane “Mladost”.

Alternativa d.o.o Sarajevo je nakon provedenog postupka javne nabavke odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, a sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Vlada Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja u iznosu od 50 000 KM uz sufinansiranje Općine Visoko.

Vrijednost projekta je oko 125 000 KM, a površina krovne konstrukcije koja će biti sanirana iznosi oko 2 000 m2.

Općina Visoko je putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke uspješno aplicirala projekat Sanacije krova KSC „Mladost“ na raspisani javni poziv. Vlada Federacije BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je prepoznalo značaj ovog projekata i kvalitet aplikacije, te je odabran za finansiranje.

Nadzor nad radovima vrši firma „Construct“ d.o.o. Zavidovići.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.