Zaposlenici Googlea sretniji su od zaposlenika Facebooka

Prvi put u posljednje tri godine Googleovi zaposlenici sretniji su od zaposlenika Facebooka. To je veliki obrat u odnosu na nekadašnju praksu kada se činilo da mnogi zaposlenici Googlea nastoje prebjeći u Facebook.

Ovaj podatak dolazi od stranice Glassdoor.com na kojoj zaposlenici, uglavnom anonimno, iznose mišljenja o svojim šefovima i kompanijama u kojima rade, prenosi Net.

Obje kompanije nastoje održati svoje zaposlene sretnima, međutim zadovoljstvo u Googleu iznosi 3,9 bodova u odnosu na 3,7 bodova koliko iznosi zadovoljstvo u Facebooku (5 bodova je najveća ocjena). To je prvi put od 2008. godine da je Google nadmašio Facebook.

Zaposlenici Googlea također su zadovoljniji s Larryjem Pageom (impresivnih 94 posto!) nego što su zaposlenici Faceboka zadovoljni s Markom Zuckerbergom (92 posto). Ovaj postotak odnosi se na procjenu pogodnosti i koristi koje imaju zaposlenici, što drugim riječima znači da Googleovci imaju nešto bolje pogodnosti i koristi na svojim radnim mjestima od Facebookovaca.

Uz to, zaposlenici Facebooka, njih 9 posto više se žale zbog duljeg ostajanja na poslu od zaposlenika Googlea (samo 3 posto), no, prosječni zaposlenik Facebooka zarađuje oko 3,000 dolara više od prosjeka Googleovih zaposlenika. Iako je postupak zapošljavanja teži u Googleu nego u Facebooku, Googleovci su u 2012. znatno sretniji sa svojom kompanijom nego Facebookovci.

(VisokoIN)