Zašto je muškarcu teško reći ‘Izvini’?

Muškarci i žene različito doživljavaju očitovanje slabosti. Za njega je izvinjenje jednako priznanju da je slabić, bez obzira na to da li ima 17 ili 37 godina, tako da vas radije neće zamoliti za oprost nego što će “ugroziti” svoje samopoštovanje.

Također, pripadnici jačeg spola jednostavno ne vole ne biti u pravu. Ako “priznaju grešku” izvunjavajući se, to doživljavaju kao da ste im na čelu napisali “kriv sam” ili “ispao sam glup”. Djetinjasto? Naravno, ali što da se radi, muškarci svijet vide drugačije.

Zato, sljedeći put kada očekujete izvinjenje, bolje obratite pažnju na ono što vaš partner radi, nego na ono što govori. Muškarci se drže parole “djela govore više od riječi”. Mnogo su veće šanse da on samoinicijativno opere posuđe, donese vam cvijeće ili vas sačeka nakon posla kako biste otišli u šetnju ili na ručak, nego da čujete čarobnu riječ na “oprosti”.

Sve u svemu, bolje bi bilo da se naviknete na to da se muškarci najčešće ne izvinjavaju

. Možda vaš suprug nikada ne kaže “oprosti”, ali sve dok je spreman potruditi se i pokazati vam da mu je žao na neki drugi način, nemate razloga za brigu.

(VisokoIN)