Zastupnik u Skupštini ZDK Kemal Mušinbegović posjetio Arheološko-turistički park „Ravne 2“

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon što je Arheološko- turistički park „Ravne 2“ od strane Općinskog vijeća Visoko dobio priznanje i proglašen parkom od općinskog značaja, uskoro bi se slična odluka trebala desiti i u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Potvrdio nam je to i zastupnik u Skupštini ZDK Kemal Mušinbegović, inače pokretač inicijative da se ovaj jedinstveni park na našim prostorima proglasi parkom od kantonalnog značaja.

U proteklom periodu je održana sjednica kolegija na kojoj su učestvovali predstavnici svih stranaka koje participiraju u Skupštini ZDK, a na sjednici je inicijativa usvojena jednoglasno, te je odlučeno da grupa poslanika Skupštine ZDK upriliči posjet parku „Ravne 2“, ali i ostalim turističkim i arheološkim destinacijama u Visokom, a nakon posjete o inicijativi će se glasati i u Skupštini kantona.

Nakon Općine Visoko, usvajanje inicijative u kantonu bilo bi veliko priznanje Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ za sav dosadašnji rad i napore da Visoko, Zeničko-dobojski kanton, ali i cijelu državu BiH predstave svijetu u najljepšem mogućem izdanju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.