Zatražen pritvor za četvero uhapšenih dilera

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložio je Općinskom sudu jednomjesečni pritvor za četvoro osumnjičenih koji su jučer uhapšeni u akciji “Duga 2”.

Ženska osoba je nakon ispitivanja puštena.

Pritvor ostalima je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za uhapšenog državljanina Makedonije pritvor predložen i zbog opasnosti od bjekstva.

U akciji “Duga 2” jučer je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

– One se sumnjiče da su od decembra prošle godine do danas, na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno stavljali u promet opojnu drogu “amphetamin” i “cannabis sativa l” s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi – istakla je jučer portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prilikom pretresa, dodala je, pronađeni su određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge “amphetamin“ i “cannabis sativa l”, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom.

Jučer su u akciji “Duga 2” uhapšene osobe inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.) te državljanin Makedonije inicijala K.V. (1983.).TOP VIJESTI

Više vijesti