Zatvorena biračka mjesta na području Visokog

Prema informacijama iz Gradske izborne komisije, biračka mjesta zatvorena su bez ikakvih problema, a tokom cijelog dana nisu zabilježeni nikakvi problemi, niti incidenti na biračkim mjestima u našem gradu.

Podaci o izlaznosti u 15 sati pokazali su da je svoje građansko pravo na ovim izborima, do tog vremena, iskoristilo 16.536 građana, odnosno 48,78 posto od ukupnog broja građana koji imali pravo da danas biraju svoje predstavnike u organima lokalne vlasti.

Podsjećamo, u Visokom su se za mjesto gradonačelnika borila tri kandidata, dok su se za mjesto u Gradskom vijeću Visoko borio se 261 kandidat.

Važno je napomenuti da pravo glasa u Visokom na ovim izborima ima 33.896 građana od ukupno 39.938 stanovnika, koliko je evidentirano na popisu iz 2013. godine. Ono što je zanimljv podatak za ovogodišnje lokalne izbore jeste trenutna higijensko-epidemiološka situacija, odnosno situacija u kojoj je bilo potrebno obezbijediti i građanima zaraženim koronavirusom da glasaju. Kako su nam iz OIK-a kazali, 140 građana Visokog zaraženih koronavirusom na ovim izborima koristi mogućnost glasanja putem specijalnog COVID mobilnog tima za glasanje.

Vezani članci

Petev objavio popis igrača za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom

Visokoin.com

“Ne bih se iznenadio da se javi Erdogan i da kaže da je predsjednik Bošnjaka”

Visokoin.com

Kina obustavlja projekte na ugalj, upitne telmoelektrane i u BiH

Visokoin.com

Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: Reći ću ovo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete – Odj*bi od Bosne i Hercegovine!

Visokoin.com

Naučnica koja je razvila oxfordsku vakcinu: ‘Gotovo je s opasnim mutacijama’

Visokoin.com

Novalić obećava veći životni standard građana: ‘Krajnje je vrijeme da minimalna plata iznosi 700 KM!’

Visokoin.com