Završen 29. Nivea BiH Fashion Week

Svoje kreacije predstavili su modna kuća Carmen line, Nerzz Bešlagić i kreator Istok Bratić. Ekskluzivni domaći modni brend Carmen line je svojom revijom zatvorio 29. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Zaštitno lice Carmen line-a ove sezone je Snežana Kuzmanović, Miss BiH za 2011. godinu.

Predstavljena je aktuelna kolekcija jesen-zima 2012. u kojoj dame mogu pronaći idealnu kombinaciju, kako za posao i druženja, tako i za posebne večernje prilike.

U kolekciji dominiraju crna i bijela boja, neizostavna crvena, a smaragdno-zelena u kombinaciji sa nježnim jesenjim tonovima posebno je oduševila prisutne na fashion weeku, kao i modeli koji naglašavaju ženstvenu siluetu. Na jednom mjestu vidjeli smo eleganciju, moderan dizajn, romantiku i glamur.

Kolekcija Nerzz Bešlagića ostala je u prepoznatljivom stilu dugih i kratkih bundi, kao i kožne galanterije.

Istok Bratić, inspirisan francuskim stilom i vječnim Yves Saint Laurentom, predstavio se sa 40 ‘pret-a-porte’ modela. Ova kolekcija visoke mode naziva se ‘Opijum’ i u okviru nje će biti predstavljeni i muški i ženski modeli.

Istok je ove sezone za žene kreirao koktel haljine i ekskluzivne večernje toalete, dok dio kolekcije za muškarce pretežno preovladava unikatnim odijelima i večernjim smokinzima.

Svi modeli su izrađeni ručno od visokokvalitetnih prirodnih materijala među kojima preovladavaju svila, čipka i somot.

Prije početka revije, zvanice su uživale u prezentaciji Nestle proizvoda, a na ‘after partyju’ u vinu Zadro i Livanjskom siru.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5798200690340545793]

(VisokoIN)

Unesite komentar