Završen protest u Beogradu: Vlastima dat rok do petka ili slijedi novi

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” održan je u Beogradu. Pročitani su zahtjevi i dat je rok vlastima do petka da pozitivno odgovore ili slijedi novi protest u subotu.

Na skupu ispred Narodne skupštine govorile su javne ličnosti i lideri opozicije, a održana je i protestna šetnja do Vlade.

Predsjedik Narodne stranke i funkcioner Saveza za Srbiju Vuk Jeremić poručio je na protestu ispred Doma Narodne skupštine, da se u Srbiji konačno upalilo svjetlo, i da je zemlja počela da se “budi iz košmarnog sna u koji su je gurnuli njeni najlošiji izdanci”.

Bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić poručio je da je Aleksandar Vučić “trgovac ljudskim dušama” i “neprijatelj demokratije”.

Narodni poslanik Zoran Živković, lider Nove stranke, obratio se na protestu u Beogradu, poručivši da će opozicija, kad pobijedi na izborima, morati da sprovede najmanje dvije stvari – lustraciju odmah, sutradan, i “Sablju model 2019, 2020. najkasnije”.

Borko Stefanović, jedan od lidera SzS i predsjednik Levice Srbije, donio je na protest svoju krvavu košulju, nakon napada u Kruševcu i poručio Vučiću: “Prvorođeni, sultanu Srbije, evo da te podsetimo kako izgleda tvoja Srbija. Ovo ste hteli da napravite da je zastava Srbije. Više biti neće. To je Srbija koju ćemo rušiti, mirom, snagom i jedinstvom”.

“Pamtite ovu noć, ovaj dan, kao veliki korak – da je Srbija glavu digla i lance bacila i da roblje biti nećemo… Do pobede”, zaključio je Borko Stefanović, čijim govorom je završen protest.

U međuvremenu, Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da ne želi nikoga da vrijeđa, ali da su “smešni” zahtjevi koje je opozicija iznijela na skupu “Jedan od pet miliona” u Beogradu.

Više vijesti