Završeno ponovno brojanje glasova, nove rezulate CIK razmatra sutra

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu danas je završeno ponovno brojanje glasačih listića sa 52 biračka mjesta u 26 izbornih jedinica za lokalne izbore održane 2. oktobra potvrdila je Srni portparol Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić.

Pirićeva je pojasnila da je sada na Glavnom centru za brojanje da sačini izvještaj o ponovljenom brojanju, koji će se već sutra naći pred članovima CIK-a BiH.

“Nakon toga bi trebalo da uslijedi donošenje odluke o izmjeni odluke o utvrđivanju rezultata na osnovu pristiglog izvještaja o ponovnom brojanju”, rekla je Pirićeva.

Centralna izborna komisija BiH odbila je veliki broj zahtjeva za ponovno brojanje, a nekoliko apelanata odlučilo je svoje žalbe podnijeti Sudu BiH, među kojima je Ćamil Duraković zbog sumnji u regularnost izbora u Srebrenici.

Ponovno brojanje za neka biračka mjesta bilo je za sve političke subjekte i za oba nivoa – gradonačelnike i načelnike opština, te odbornike u skupštinama gradova i opština, a negdje samo za kandidate unutar jednog političkog subjekta samo za jedan nivo vlasti.

Brojanje je počelo juče u 15 sati.

Vezani članci

Dodik: Ako se ne vratimo na izvorni Dejton, za šest mjeseci proglašavamo nezavisnost RS

VISOKOIN.COM

Detalji zločina u Zagrebu: Djeci dao koktel tableta, ugušio ih te oko njih poredao igračke

VISOKOIN.COM

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

Visokoin.com

Da li će ikada biti moguć zajednički nastup bh. političara?

Visokoin.com

GASNA KRIZA Džindić upozorenja ignorisao mjesecima, sada iz medija ‘saznaje’

Visokoin.com

Članovi mafijaške porodice koja je harala Rimom osuđeni na 400 godina robije

VISOKOIN.COM