Završeno snimanje filma „I Visoko ima svoj san…“

U Visokom su snimljeni posljednji kadrovi dokumentarno-igrano-promotivnog filma „I Visoko ima svoj san…” autora i režisera Janesa Tadića. Film je sniman četiri dana u Visokom, a promovisat će prirodne ljepote grada, stare zanate i obićaje, arheološka istraživanja koja se obavljaju u Visokom. Film govori o staroj, dugogodišnjoj vezi Visokog i Dubrovnika, koja je nastala još za vrijeme Kulina Bana i njegove „Povelje Dubrovčanima”.

– Četiri dana smo snimali u Visokom, a osim onoga što smo proteklih dana snimili u Visokom, koristit ćemo i dijelove iz filma „Eco Queen” koji je snimljen 2006. godine u Visokom. Premijera filma bi se trebala biti 29.augusta, na Dan općine Visoko, a već smo se prijavili i na 15. Festival turističkog filma u Splitu. Producent filma je Općina Visoko, te Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. –  istakao je autor i režiser filma Janes Tadić.

U filmu glavne uloge igraju visočanin Emir Fejzić, koji je prethodne godine proglašen za najboljeg mladog glumca BiH, volonterka-naturščik Tanja Sablić iz Rijeke koja tumači ulogu mlade volonterke iz Dubrovnika. Direktor fotografije je Šaban Čolaković, autor, scenarista i režiser Janes Tadić.

(VisokoIN)