Zbog još jednog mjeseca blokade, restorani u Italiji osuđeni na propast

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Italiji će više od 50.000 kompanija biti ugašeno, a 350.000 ljudi ostaće bez posla zbog odlaganja otvaranja restorana za 1. jun, što će biti skoro tri mjeseca od uvođenja zabrane poslovanja usljed virusa kovid-19, saopštilo je udruženje italijanskih ugostitelja FIPE.

FIPE protestuje zbog mjera koje se odnose na takozvanu “drugu fazu” u Italiji, a koje dozvoljavaju samo dostavljanje hrane jer ocjenjuje da to neće spasiti barove i restorane, zbog čega su mnogi “osuđeni na zatvaranje”.

Zbog još jednog mjeseca u blokadi, navodi FIPE, “biće pričinjena šteta od još devet milijardi evra”, a ukupan gubitak od početka krize sa korona virusom „biće povećan na 34 milijardi“.

U Italiji, najteže pogođenoj evropskoj zemlji virusom kovid-19, poslije skoro dva mjeseca izolacije 4. maja počinje nova faza i “suživot s virusom” pošto će više od 60 miliona građana imati veću slobodu kretanja unutar regiona.

Kako je sinoć najavio premijer Italije Đuzepe Konte, restorani će ponovo biti otvoreni od 1. juna uz obavezu postavljanja stolova na razdaljini od najmanje jednog metra i odvojene ulaze i izlaze.TOP VIJESTI

Više vijesti