da block

Zbog prodaje i posjedovanja droge privedeno više osoba

da block

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije proveli su tijekom protekle noći u Travniku još jednu uspješnu akciju u borbi protiv zlouporabe opojnih droga.

U akciji je uz pomoć službenika Jedinice za specijalističku podršku spriječen bijeg M.M. (1968.) iz Travnika osumnjičenog za prodaju narkotičkih sredstava te uništenje materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga speed, doznaje se iz MUP-a SBŽ-a.

Na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena veća količina opojne droge speed, potom vaga za mjerenje narkotika, veća količina novca za koji se sumnja da potiče od prodaje droge, šest mobilnih telefona, kao i drugi predmeti za koje će biti izvršene provjere potječu li iz kaznenih djela.

O uspješnosti ove akcije govori i podatak da su na mjestu događaja zatečene još tri osobe, koje su u vrijeme akcije došle do kuće osumnjičenog kako bi kupile drogu. Jedna od tih osoba osumnjičena je i za prodaju marihuane, a u njezinom vozilu pronađena su četiri paketića materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana. Radi se o osobi inicijala E.S. (1991.) iz Travnika.

Nad svim osobama bit će provedena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predate na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Travnik.

Iz MUP-a SBŽ-a napominju kako je ova akcija samo nastavak kontinuiranih aktivnosti Uprave policije MUP-a SBŽ-a u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga te da će te aktivnosti biti nastavljene i u buduće.

Također podsjećaju kako je tijekom prošle godine samo u jednoj akciji na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja zaplijenjeno oko 30 kilograma marihuane namijenjene za međunarodno tržište, a da je tom prilikom slobode lišena državljanka Republike Srbije iz Beograda.