Zbog “Sarajevskog polumaratona” veće izmjene u saobraćaju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Od 9 sati danas će započeti trka pod motom „Trčim za inkluziju-Da niko ne bude izostavljen!“. Za trku za inkluziju trčat će preko 180 trkača u sve tri trke, polumaraton, G-štafeta i FunRun. Istoimena kampanja ima za cilj da podigne svijest društva o obavezi poštivanja prava djece s Down sindromom na inkluzivno obrazovanje, te da osigura nedostajuća finansijska sredstva za programe i aktivnosti namijenjenih djeci i mladima s Down sindromom.

Kampanji se odazvao veliki broja bh. poznatih maratonaca i drugih sportista, uposlenici mnogobrojnih kompanija i ambasada, studenti, učenici osnovnih i srednjih škola i drugih članova zajednice. S zadovoljstvom najavljujemo da će za inkluziju trčati i britanski ambasador Math Field.

Ove godine, po prvi put medalje učesnicima polumaratona dijelit će i mladi s Down sindromom. Trkače će bodriti učenici osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, što daje posebnu draž događaju i pokazuje koliko mladi nemaju predrasuda prema drugom i drugačijem. Pored starta i cilja, navijači će biti i na navijačkoj stanici u Vilsonovom šetalištu.

Zbog održavanja gradske trke «Sarajevski polumaraton 2019» u vremenu od 07:00 – 12:00 sati doći do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

– Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža – Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;
– Trolejbuski saobraćaj za Jezero neće biti u funkciji odnosno biće preusmjeren na terminal Trg Austrije;
– Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;
– Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polaziće sa terminala Drvenija;
– Ostale autobuske i minibuske linije čiju trasu koriste ili presjecaju učesnici trke (linije koje polaze sa terminala Sutjeska, Drvenija i Park) biće privremeno obustavljene do prolaska trkača.

TOP VIJESTI

Više vijesti