ZDK: 265 prijava za izbor najljepšeg balkona i bašte

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Resursni ekološki centar ZDK pod pokroviteljstvom kantonalne Turističke zajednice i ove godine, na prostoru svih 12 općina ovog kantona, realizira eko akciju “Izbor najljepšeg balkona i bašte“.

– Na konkurs, koji je trajao je od 23. do 31. maja, prijavilo se 265 učesnika, što je veći odziv nego lani, ističe koordinator Resursnog eko centra, Muhamed Skopljak, navodeći da je u toku posao ažuriranja spiskova po općinama, nakon ćega će krajem sedmice početi obilazak prijavljenih lokacija, a stručna komisija ovog Centra i Turističke zajednice, najljepše balkone i bašte u svakoj općini pojedinačno, ali i na nivou kantona, biraće na osnovu načinjenih fotografija i zabilješki sa terena.

Tako će i ove godine biti dodijeljeno ukupno 36 nagrada, ali i lani utvrđena nagrada „Cvjetni pehar“ za najuređeniju općinu i sa najvećim brojem prijavljenih učesnika.

Osnovni cilj ove akcije je unaprijediti ekološko-turističku sliku ZDK, te animirati javnost za proces unapređenja okoliša.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.