ZDK: Građanima vraćeno 343.510 KM poreza na dohodak

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministarstvo finansija završilo je prošle godine sve aktivnosti na realizaciji prispjelih rješenja po kojima je od strane Poreske uprave utvrđeno pravo na povrat poreza na dohodak, a koja su se odnosila na 2009. i 2010. godinu.

– Planirana sredstva za povrat, po osnovu pogrešno ili više uplaćenih javnih prihoda u Budžet Zeničko-dobojskog kantona za 2011. godinu iznosila su 1,03 mil. KM. Od navedenih ukupno planiranih sredstava realizovano je povrata po svim osnovama 742.078 KM, od čega se na povrate po osnovu poreza na dohodak odnosi 343.510 KM za ukupno 5.199 korisnika – navodi se u informaciji Ministarstva finansija ZDK.

U skladu sa Zakonom o pripadnosti javnih prihoda na području Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo finansija je povrat poreza na dohodak izvršilo u pripadajućem procentualnom iznosu od 65,54%, dok je povrat u iznosu od 34,46% dužna izvršiti općina prebivališta poreznog obveznika, navode iz ovog ministarstva.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.