ZDK: Osam osoba uhapšeno zbog krađe stoke širom BiH

Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona lišili su slobode osam osoba iz Zenice, Kaknja, Lukavca, Sarajeva i Vogošće, koje se sumnjiče za više slučajeva krađe stoke iz štala na području Zenice, Visokog, Kaknja, Tešnja, Olova i Vareša.

Kako je dosadašnjim poduzetim mjerama i radnjama utvrđeno, P.E. iz Kaknja je učestvovao u 26 slučajeva otuđenja stoke, B.M. iz Lukavca u 22 slučaja, S.S. iz Kaknja u osam, H.A. iz Zenice u pet, Š.A. iz Sarajeva u sedam, K.M. iz Sarajeva u tri slučaja te R.S. iz Kaknja u jednom slučaju, dok je H.A. iz Vogošće u 23 slučaja izvršio kupovinu otuđene stoke.

Osumnjičeni su se međusobno poznavali i u većini slučajeva zajedničkim aktivnostima učestvovali su u krađama, prikupljanjem informacija, određivanjem lokacija, provalama u štale i otuđivanjem stoke.

Osim toga, policijski službenici MUP-a ZDK došli su i do saznanja da su isti kradljivci učestvovali u slučajevima otuđenja stoke na području drugih kantona, pa su u istragu uključeni i policijski službenici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog, Tuzlanskog kantona i službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, radi dokumentovanja krivičnih djela izvršenih na njihovom području.

Protiv privedenih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca.

(VisokoIN)

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar