Zdravstveni radnici FBiH: Polusatni štrajk upozorenja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zdravstveni radnici u Federaciji BiH /FBiH/, osim onih u Zeničko-dobojskom kantonu, od danas stupaju u generalni štrajk upozorenja.

Štrajk će se odvijati u vrijeme pauze za doručak, kada će članovi Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu izaći ispred objekata svojih ustanova vodeći računa da na radnim mjestima ostane dovoljan broj zaposlenih koji će osigurati kontinuiranu zdravstvenu zaštitu pacijentima.

Uslovi Sindikata upućeni Vladi FBiH, odnosno Ministarstvu zdravstva, tiču se što skorijeg usklađivanja kolektivnog ugovora, inicijative premijera FBiH o dodatnom finansiranju zdravstvenog sektora i reforme javnog zdravstva.

Odluku o stupanju u generalni štrajk donijelo je Predsjedništvo Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu na području FBiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.