Zdravstveno zbrinjavanje stanovnika u ZDK stabilno

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

– Mi zasada održavamo stalni kontakt sa svim zdravstvenim institucijama na prostoru ZDK, kao i već dogovorenu saradnju sa civilnom zaštitom i policijom i dosada nemamo nekih većih problema, niti hitnih slučajeva u zdravstvenom zbrinjavanju stanovnika ovog kantona, kazala nam je kantonalna ministrica zdravstva, Senka Balorda.

– Situacija je dakle stabilna, a drugi turnus hemodijalize za 19 pacijenata iz Vareša i rubnih područja općine Visoko, organizovan je i obavljen još juče. Pomoć u njihovom prevozu do hemodijaliznog centra u Visokom pružio je kantonalni MUP, a hemodijaliza se danas obavlja u ostalim gradovima, odnosno u pilot centrima u Žepču, Tešnju i Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrdila nam je resorna kantonalna ministrica.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.