Ždrijeb Lige prvaka: Messi ide na Guardiolu, Real na Inter

Novitet ove sezone jest to što ne vrijedi pravilo gola u gostima. Također, jedan je debitant – upravo Sheriff. Zanimljivost i je da Španjolci imaju čak pet predstavnika, Portugalci tri i Francuzi dva

Ždrijeb 67. Lige prvaka, ili 30. otkako je natjecanje preimenovano iz Kupa prvaka, u Istanbulu otkrio nam je što nadolazeća sezona nosi, a prema jakosnim skupinama, već je bilo jasno da nas čeka jako uzbudljivih gotovo devet mjeseci. To se i potvrdilo!

Finale se igra 28. svibnja 2022. na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu – Gazprom Areni.

Naime, dovoljno je bilo vidjeti prvu i drugu jakosnu skupinu da bi sve bilo jasno. Bilo je nemoguće ne dobiti barem dvije skupine s megamomčadima.

U prvoj su jakosnoj skupini bili branitelj naslova Chelsea, osvajač Europske lige Villarreal, prvak Španjolske Atlético Madrid, prvak Engleske Manchester City, prvak Italije Inter, prvak Njemačke Bayern, prvak Francuske Lille i prvak Portugala Sporting. Zatim je slijedila druga jakosna skupina, ali po imenima daleko jača no prva.

U njoj su se nalazili Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, PSG, Liverpool, Sevilla i Borussia (D). U trećoj jakosnoj skupini su bili Porto, prvak Nizozemske Ajax, Šahtar, Leipzig, prvak Austrije Salzburg, Benfica, Atalanta i prvak Rusije Zenit.

U posljednjoj jakosnoj skupini su bili Sheriff, prvak Moldavije koji je izbacio Dinamo s ukupnih 3:0. Zatim slijedi prvak Ukrajine kijevski Dinamo, prvak Belgije Clube Brugge, prvak Švicarske Young Boys, Milan, prvak Švedske Malmö, prvak Turske Bešiktaš i Wolfsburg. Finale se igra 28. svibnja 2022. na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu – Gazprom Areni.

Novitet ove sezone jest to što ne vrijedi pravilo gola u gostima. Također, jedan je debitant – upravo Sheriff. Zanimljivost i je da Španjolci imaju čak pet predstavnika, Portugalci tri i Francuzi dva.

SKUPINA A: Manchester City, PSG, Leipzig, Club Brugge

SKUPINA B: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Milan

SKUPINA C: Sporting, Borussia (D), Ajax, Bešiktaš

SKUPINA D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Sheriff

SKUPINA E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo (K)

SKUPINA F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

SKUPINA G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

SKUPINA H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Unesite komentar