ZENICA: Još nije potvrđena identifikacija utopljenika iz rijeke Bosne

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Istražni policijski tim još nije uspio identifikovati osobu čije tijelo su pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice iz Zenice jučer izvukli iz nabujale rijeke Bosne, na lokalitetu kod Plavog mosta u naselju Vranduk kod Zenice.

Prema prvim preliminarnim nalazima policijskih vještaka za otiske najvjerovatnije se radi o M.J., rođenom 1987. godine iz Bugojna, ali će se definitivno znati tek nakon službene identifikacije koja je zakazana za sutra u Zenici.

Danas je obavljena obdukcija tijela, koju je obavio vještak sudske medicine dr. Zdenko Cihlarž, i prema prvim nalazima najvjerovatnije se radi o nesretnom slučaju utapanja. Nakon što nalaz dr. Cihlarža pristigne nadležnom tužiocu u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će poznate i druge činjenice u ovom slučaju.

Kao što je poznato, tijelo nepoznate osobe su u koritu rijeke prvi primjetili mještani, koji su odmah telefonom obavijestili Policijsku stanicu Nemila, a nakon dolaska Tima za pomoć na vodi Vatrogasne jedinice tijelo je izvučeno na obalu. Pronađeno tijelo je pregledao ovlašteni ljekar mrtvozornik Doma zdravlja koji je konstatovao smrt. Kompletne uviđajne i istražne radnje na mjestu pronalaska utopljenika, po odobrenju dežurnog tužioca Sejada Kože, obavila je ekipa MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prema prvim službenim informacija, istražni tim je danas u toku dana na osnovu papilarnih linija prstiju obavio vještačenje i tek nakon što članovi porodice identifikuje nastradalu osobu moći će se okončati sve istražne radnje u ovom slučaju.

(VisokoIN)

Više vijesti