ZENICA: Maloljetnik dobio 10 godina zatvora za silovanje 11-godišnje djevojčice

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zeničanin Tomislav Brtain (1996.), koji je 12. februara ove godine, oko 16.30 sati u liftu zgrade u Londži silovao 11 godišnju djevojčicu, osuđen je danas pred Općinskim sudom u Zenici na deset godina zatvora, prenosi Avaz.

Sudija za maloljetnike je Brtainu, zbog krivičnog djela spolni snošaj sa djetetom, izrekao ovu, nepravomoćnu presudu, ali mu je produžio i pritvor za još dva mjeseca. U saopćenju ovog suda ističe se da mu se u izrečenu kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 13. februara, kada je lišen slobode.

„Zbog zaštite maloljetne žrtve i maloljetnog optuženog sud ni u interesu javnosti, u ovom trenutku, ne može pružiti više informacija“, piše u saopćenju koje je potpisala Alisa Radončić, Stručni savjetnik za odnose sa javnošću Općinskog suda Zenica.

Podsjetimo, događaj koji je uznemirio zeničku i širu javnosti, desio se pri povratku djevojčice iz škole, a koju je Brtain sačekao u liftu i silovao. Djevojčica je istog dana, u pratnji majke, u 18 sati primljena u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje je zbog teških povreda i operirana. Osuđeni Brtain i ranije je, tajno se zavlačeći u klozete za djevojčice, pokušavao silovati i djevojčice u jednoj zeničkoj osnovnoj školi.

Više vijesti