Zenica: Napadnuta policija, pucnjava u Dusini, samoubistvo u centru!

Zenički policajci imali su sinoć jednu od burnijih večeri u posljednje vrijeme, koju su obilježili samoubistvo, pucnjava sa ranjavanjem, akcija hapšenja, te pokušaj samoubistva i napada na samu zgradu policijske stanice.

Zeničanin S. J. je zapalio jedan, te pokušao zapaliti još jedan ‘molotovljev koktel’ u blizini Policijske uprave u Zenici.

Kako je potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, osoba koja je zapalila flašu sa benzinom je prvo prijetila da će zapaliti sebe, a kad su je u tome pokušali spriječiti dežurni policajci ispred zgrade PU Zenica, vikala je da će flašu baciti i na policiju.

Međutim, brzom intervencijom osoba je savladana i privedena, te nije realizirao svoje namjere.

Dvadesetak kilometara od Zenice, u selu Dusina na granici sa općinom Busovača, policiji je prijavljeno da je došlo do pucnjave, te da su osobe koje su upotrijebile oružje napustile selo u ‘ pasatu’.

Specijalci MUP-a ZDK su za manje od deset minuta sustigli opisano vozilo na uključenju na magistralni put M-5 prema Busovači i uhapsili nekoliko osoba.

Portparolka Ahmić je potvrdila da je jedna osoba ranjena, ali nije bilo detalja da li je osoba ranjena u oružanom obračunu u selu ili tokom naknadne potrage za odbjeglim ‘pucačima’.

Oko 21 sat policija je obavještena da je ženska osoba, starosti oko 35 godina, smrtno stradala nakon pada ispred solitera T2 uokviru ‘Kineskog zida’ u centru Zenice.

Kako se saznaje, policija je uz pomoć komšija identifikovala Džeraldinu Delić iz Vogošće, koja je prije živjela u Zenici i na pomenutoj adresi imala naslijeđeni stan.

U vrijeme počinjenog samoubistva, stan na 13. spratu je bio zaključan iznutra.

(VisokoIN)

Vezani članci

U BiH nestabilno vrijeme, temperatura do 23 stepena

VISOKOIN.COM

Krpelji već ujedaju!

VISOKOIN.COM

U Njemačkoj od danas na snazi nova pravila za ulazak državljana BiH

VISOKOIN.COM

Doček američkih vojnika na sarajevskom aerodromu

VISOKOIN.COM

U Općoj bolnici 54 covid pacijenta, jučer bez smrtnih ishoda

VISOKOIN.COM

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM