Zenica: U Sebujama otkriven zasad indijske konoplje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona dostavilo je Kantonalnom tužiteljstvu ZDK izvještaj kojim se G.S. rođen 1977. godine iz Zenice sumnjiči da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Policijski službenici PS Crkvice – Zenica u utorak, 9. oktobra u mjestu Sebuje prilikom legitimisanja i pregleda G.S., u njegovom su ruksaku pronašli sirovu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 62,70 grama.

G.S., kao i H.A. iz Zenice koji se nalazio u njegovom društvu lišeni su slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Radeći na dokumentovanju ovog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU I Zenica u srijedu, 10. oktobra, u mjestu Sebuje, izvršili su širi pregled lokaliteta obraslog niskim rastinjem, paprati i drvećem, gdje su na iskrčenom dijelu šume pronašli zasad od 20 stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 30 do 120 cm.
Operativnim radom na terenu i kriminalističkom obradom, došlo se do saznanja da je ove stabljike zasijao G.S., kao i da ih je redovno zalijevao i obrađivao.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Kako štedi ZZO ZDK: Ko preživi covid, dobiće refundaciju lijekova

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Rudari iz Zenice i Breze odložili lopate

VISOKOIN.COM

Unesite komentar