ZENICA: Vozač autobusa skrenuo s ceste pa dirao djevojčicu po tijelu

Porodica djevojke E. Š. (16) iz zeničkog sela Topčić Polje, a koja je učenica prvog razreda Trgovačke škole u Žepču, prijavila je 24. aprila Policijskoj upravi Žepče da ju je dan ranije u autobusu maglajskog preduzeća „Sjaj“, kojim je maloljetnica svakodnevno putovala u školu, vozač Adis B. pokušao silovati.

Aldina Ahmić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, međutim, ističe da događaj nije zadokumentiran kao pokušaj silovanja, nego kao ugrožavanje sigurnosti putnika i to zbog skretanja autobusa s propisane rute.

U izjavi za „Avaz“ Š. Š., majka maloljetnice, ispričala je šta se tog dana dešavalo.

‘Kćerka je krenula u školu u 12 sati. Kada je ušla u autobus, bila su tri putnika, a nakon što su oni izišli, vozač je skrenuo s glavnog puta prema selu Rakovici, da bi, navodno, za svog gazdu s farme pilića uzeo vreću koncentrata’, prepričava ovaj događaj Š. Š., majka maloljetnice.

Prema njenim riječima, farma je udaljena 1,5 kilometara od glavnog puta, te u momentu kada su stigli, tvrdi, vozač je sjeo pored njene kćerke i počeo je dirati po tijelu.

‘Rekao joj da se ništa ne boji, da će on sve brzo završiti. Nasreću, u tom trenutku naišao je čoban s ovcama pa nije uspio učiniti najgore, ali kćerka je otad u šoku. Povukla se u sebe i vrlo malo priča. Prvo je o ovom događaju ispričala drugarici Lejli u školi. Uplakanu je primijetio i njen razrednik. Psihijatrica Halima Hadžikapetanović i psiholog Tajib Babić iz Zenice, koji su je pregledali, propisali su joj terapiju „apaurinima“. Oni ističu da je za nju puno i što je uopće govorila o ovom događaju’, ističe majka, koja dodaje da već u ponedjeljak imaju zakazan novi psihoterapijski tretman u Zenici.

(VisokoIN)