Zenica: Zatražen pritvor za Emira Tabakovića

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je od Općinskog suda u Zenici određivanje pritvora za Emira Tabakovića, jednog od trojice napadača na Sadama Stupara te braću Džemala i Bahrudina Mahmića. Napad se desio u subotu oko dva sata ujutru ispred diskoteke Ten u Zenici. Tabakovića se tereti za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Tužilac Sead Kožo nije tražio pritvor za brata prvoosumnjičenog Amara Tabakovića, kojeg se tereti za nasilničko ponašanje u vezi sa nanošenjem teških tjelesnih povreda te Emira Bešlića, osumnjičenog za djelo pomaganja počinitelju nakon krivičnog djela.

Podsjetimo, u pucnjavi ispred kluba Ten teške povrede vatrenim oružjem i upotrebom fizičke sile su zadobili K-1 bokseri Sadam Stupar i Džemal Mahmić, koji se nalaze u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok je lakše povrijeđen Bahrudin Mahmić.

Napadači su bili u bjekstvu, ali su se u subotu popodne predali policiji. U prvim izvještajima kao jedan od napadača spominjan je Sulejman Tabaković, ali se na kraju ispostavilo da se radilo o njegovom bratu Emiru.

Inače, Amar Tabaković i Džemaludin Mahmić, koji su bili u suprotstavljenim grupama, su osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Zenici i za vrijeme pucnjave su bili na zatvorskom dopustu.

(VisokoIN/Zeda)

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Pronađen kombi za kojim je policija tragala nakon dvostrukog ubistva u Zenici

VISOKOIN.COM

Tijela dvije sestre pronađena u stanu

VISOKOIN.COM

Unesite komentar