Zeničanka pretučena, mučena, davljena i zaklana

Zenica je ostala u šoku nakon što je jučer, na lijevoj strani rijeke Bosne, ispod željezničkog mosta u mjestu Blatuša, pronađeno beživotno tijelo 46-godišnje Fuade Mahmić iz Plahovića kod Zenice. Kako nezvanično saznajemo, Fuada je prvobitno pretučena, mučena, davljena, a potom ubijena na surov način odnosno zaklana.

Vezane ruke i noge

Podsjetimo, tijelo je jučer pronašao ribar koje je bilo umotano u, najvjerovatnije, čaršaf, sa svezanim rukama i nogama.

Za sada nema informacija o mogućim motivima za ovo brutalno ubistvo, a sektor Krim policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) vrši uviđaj na više lokacija.

Dvije osobe uhapšene su još sinoć, a kako saznaje “Avaz”, jedan od njih je u krvnom srodstvu sa njom i ima svega 18 godina.

Izvršen pretres kuće

Izvršen je pretres kuće u kojoj je živjela zajedno sa sinom od brata u Plahovićima, te su pronađeni određeni predmeti koji mogu služiti kao predmet istrage.

Po nalogu dežurnog tužioca, beživotno tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt.

Policijski timovi su nad dvije uhapšene osobe izvršili kriminalističku obradu, dok se i dalje nastavljaju aktivnosti na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela.