Zidane dobio ponudu da preuzme Katar za 50 miliona eura

Prema pisanju španskih i engleskih medija, francuski trener Zinedine Zidane dobio je nevjerovatnu ponudu od Fudbalskog saveza Katara. Navodno, domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, ponudio je Francuzu četverogodišnji ugovor uz zaradu od 50 miliona eura godišnje.

Zidane je u četvrtak šokirao sve u Real Madridu, ali i Evropi, kada je saopštio da je odlučio da napusti klupu “kraljevskog kluba“, samo nekoliko dana nakon što je po treći put zaredom osvojio Ligu šampiona.

Mnogi su se pitali koji su razlozi za takvu Zidaneovu odluku, ali i gdje će nastaviti uspješnu trenersku karijeru. Možda su mediji već dali odgovor, jer ponuđena plata od skoro 140.000 eura dnevno i to četiri naredne godine previše je dobra da bi je neko odbio.

U medijskim izvještajim navodi se da je informaciju o ponudi katarskog saveza na Twitteru otkrio ugledni egipatski biznismen Naguib Sawiris.

Katar će za četiri godine na domaćem terenu po prvi put u istoriji nastupiti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Reprezentacija male zaljevske zemlje trenutno je na 101. mjestu FIFA-ine rang liste.

Zidane je na klupu Real Madrida sjeo u januaru 2016. godine, nakon što je Rafael Benitez dobio otkaz. Od tada je osvojio tri naslova šampiona Evrope, po dva puta je slavio na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu i u Superkupu Evrope. Tome je dodao jednu titulu nacionalnog šampiona i pehar Superkupa Španije.