Zijadu Mutapu određeno 24-časovno zadržavanje

U prostorijama SIPA okončano je ispitivanje uhapšenih osoba zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”, piše portal “Klix.ba”.

Informaciju je pomenutom portalu potvrdila Nina Kisić, advokat uhapšenog Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

“Obavljeno je saslušanje u prostorijama SIPA. Usljed činjenice da nam u ovom trenutku nisu predočeni dokazi na osnovu čega je obavljeno lišenje slobode, ne znamo ništa više nego što zna javnost”, rekla je Kisić.

Napominje da će sljedeći koraci zavisiti o Tužilaštvu BiH, odnosno koje će prijedloge iznijeti. Kako je dodala, Mutapu je određeno 24-satno policijsko zadržavanje.

“Očekujemo da će biti predat Tužilaštvu BiH po isteku tog zadržavanja i dalji koraci će ovisiti o Tužilaštvu”, rekla je Kisić.

Podsjetimo, pripadnici SIPA su zbog ometanja istrage uhapsili u Sarajevu Mutapa, kao i Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo.

Hapšenja su obavljena po nalogu Tužilaštva BiH. Osim toga, izvršen je i pretres na dvije lokacije, na Ilidži i Stupu.

Dupovac je, kako je ranije rečeno, bio prvi koji je razgovarao s ocem stradalog Dženana Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o smrti njegovog sina, a koje nisu zvanično zabilježene.