Zlatko Lagumdžija poručio predsjednici Hrvatske: Nemoj da me grliš tako ti Boga, daj da živimo kao sav normalan svijet!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je završila dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Dio analitičara smatra kako je Grabar-Kitarović u BiH došla sa dobrim namjerama, novim pristupom – koji je državnički, a ne stranački.

„Grlimo BiH, nema upućenijih država na svijetu jedne na drugu od BiH i Hrvatske“, izjavila je Grabar-Kitarović novinarima u Sarajevu.

Posljednjeg dana posjete poklonila se žrtvama HVO-a u Ahmićima kod Viteza a nakon toga i stradalim pripadnicima HVO-a u Križančevom Selu.

Bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač smatra da je u posjeti predsjednice Grabar-Kitarović bilo dosta simbolike koja je važna u politici. Uvjeren je da će ovo biti doprinos jačanju povjerenje između dvije država koje su, kako je rekao, tijesno povezane.

S druge strane, bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija kaže da nije euforičan zbog zagrljaja i riječi. Hrvatska se ponaša prema BiH onako kako joj se dozvoljava.

“Nit smo se mi ponašali kao država s jednim glasom, normalnim, niti su oni nama toliki prijatelji kako se pokušavaju na riječima pokazati. Nadam se da će doći u glavu da i njima i nama interes da mi budemo država, a ne teritorija po kojoj se šparta i mili joj se po glavi”, izjavio je Lagumdžija za N1 televiziju.

„Nemoj da me grliš tako ti Boga, daj da živimo kao sav normalan svijet”, dodao je bivši ministar vanjskih poslova BiH, prenosi Patria.

Više vijesti