Zmajevi bez pola odbrane traže prvu tricu u Ligi nacija

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Reprezentacija BiH takmičenje u Ligi nacija počinje današnjim gostovanjem u Belfastu protiv Sjeverne Irske, u terminu od 15:00 sati. Novo takmičenje svim selekcijama donosi olakšicu kad je riječ o eventualnom plasmanu na Evropsko prvenstvo koje se igra za dvije godine, a mi smo za protivnike u B diviziji osim Sjeverne Irske, dobili i Austriju, koju ćemo ugostiti za pet dana. Selektor Robert Prosinečki primoran je na promjene i rokade, obzirom da ne može računati na Seada Kolašinca, Darka Todorovića, Bojana Nastića, Ognjena Vranješa i Ermina Bičakčića. Fudbaler Juventusa i jedan od najboljih igrača u bh. selekciji, Miralem Pjanić optimista je nakon priprema u Sarajevu.

– Super su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice jer do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo, rekao je.

Istakao je da je reprezentacija Sjeverne Irske kvalitetna i da Zmajevi neće imati lak posao.

– Sjeverna Irska je kvalitetna i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica jer kao što je i selektor rekao, oni igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim mi moramo da se nametnemo i kontrolišemo utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo, poručio je Pjanić.

Više vijesti