“ZMAJEVI” PIŠU POVIJEST: Želite li uživo gledati utakmicu Bosna i Hercegovina-Belgija, evo kad počinje prodaja ulaznica!?

Jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, naša reprezentacija igra protiv selekcije Belgije na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, 07. 10. 2017. godine sa početkom u 18:00 sati. Za ovaj susret definisane su posebne organizacione procedure i bezbjednosne mjere, sa aktivnostima koje jasno i nedvosmisleno preciziraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Za ovu utakmicu vlada ogromno interesovanje navijača, koji bi svojim prisustvom željeli dati doprinos u postizanju jedinog cilja, a to je pobjeda naših „Zmajeva“.

NS/FS BiH je do sada primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i izvjesno je da će kapacitet stadiona „Grbavica“ biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.
Zbog ograničenog kapaciteta stadiona, kao i obaveznih sigurnosnih procedura koje nalažu FIFA i UEFA, biće štampano 10.300 ulaznica za prodaju, a cijene su sljedeće: 30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG)

U skladu sa ograničenim kapacitetom stadiona „Grbavica“, te bezbjednosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, kao i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu biće izvršena na sljedeći način:

Prodaja 5.000 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“.
Kako bi se spriječila manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su sljedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,

Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja, NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 25.09.2017. godine u 09:00 sati.

Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Belgije pripada 675 ulaznica, od čega je 550 za tribinu SJEVER za prodaju. Prodaju ulaznica FS Belgije će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.

(Visokoin.com / SB)