Znate li kada su žene najljepše?

Većina žena nije zadovoljna nekim dijelom svoga tijela, ali postoji dob u kojoj su žene najzadovoljnije svojim izgledom i osjećaju se seksipilno. Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, ženama se takav snažan osjećaj o vlastitoj ljepoti javlja u 28. godini.

No ono pravo istinsko samopouzdanje, pokazuje istraživanje, javlja se kod žena u njihovoj 32. godini. Dobrim dijelom za to je zaslužna podrška porodici i prijatelja koja potiče žene da vjeruju u sebe, navodi se u rezultatima velikog britanskog istraživanja kojemu je bio cilj istražiti kako žene doživljavaju svoju ženstvenost.

Kada je o izgledu riječ, istraživači su otkrili da je većina žena zadovoljna oblikom stražnjice i grudi, kao i veličinom struka i kukova. Ono što žene muči su njihove noge. Naime, većina žena voljela bi da ima vitkije i dulje noge.

Žene su posebno zadovoljne izgledom svojih očiju i većina njih smatra da im je to najbolji fizički atribut. Nakon očiju navode grudi kao jedan od važnijih aduta, a mozak su stavile tek na treće mjesto. Većina žena izjavila je i kako se voli lijepo odijevati te na taj način istaknuti svoju ženstvenost.

(VisokoIN)