Zoran Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu BiH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovat će danas u dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i rukovodstvom Parlamenta BiH.

Milanoviću će danas na platou ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine biti upriličen svečani doček, nakon čega će biti održan susret delegacija BiH i Hrvatske. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i Milanović dat će potom izjave za medije. Rukovodstvo Parlamenta BiH razgovarat će s hrvatskim premijerom odnosima dviju zemalja, s naglaskom na otvorena pitanja.

Tokom boravka u Bosni i Hercegovini, hrvatski premijer posjetit će Sarajevo, Mostar, Široki Brijeg, Vitez, kao i ustanove koje je finansirala hrvatska vlada, akademije, samostane i preduzeća. Milanović bi prvog dana posjete Bosni i Hercegovini trebao posjetiti i bolnicu “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj, čiju je izgradnju devedesetih godina finansirala hrvatska vlada.

(VisokoIN)