Zoran Šprajc: Da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura

Obzirom da je riječ o srpskom kolu to je ocijenjeno neprimjerenim, tu se čak i sindikalni šefovi slažu sa svojim poslodavcima
Kad smo već kod policije i Srba na redu je naša rubrika Sigurnost i Povjerenje. Prošlog tjedna u njoj su gostovala dva zagrebačka policajca koji su priveli pogrešnog građanina i pri tome ga premlatili.

Privedeni građanin bio je slijep i zvao se Stevo. Policajci su trebali privesti jednog drugog Stevu ali za privođenje i premlaćivanje učinio im se dobar i krivi Stevo.

A danas ćemo ugostiti čak trojicu policajaca i to vrsnih policijskih šefova iz Slatine za koje se sumnja da su se u svojim uniformama koje ulijevaju sigurnost i povjerenje gostili gemištima u lokalnoj gostionici. Tijekom radnog vremena naravno.

Hoće li i kako biti sankcionirani policajci iz oba slučaja još se ne zna, unutarnja kontrola to pomno istražuje: možda je Stevo za premlaćivanje ipak bio pravi Stevo za premlaćivanje, možda piće u čaši za gemišt u boji gemišta nije bilo gemišt nego recimo sok od jabuke, istraga to tek treba utvrditi.

No u oba slučaja je jasno da policajci nisu naštetitili ugledu ministarstva unutarnjih poslova jer prigodom oba djela nisu plesali užičko kolo. Naime, snimanje i plesanje užičkog kola je razlog zašto na policijskoj akademiji u Zagrebu možete biti izbačeni sa školovanja ili pak disciplinski kažnjeni, kako se nedavno dogodilo polaznicima koji su uz odobrenje svojih nadređenih u dvorištu Akademije slavili završetak nastave pa su im se noge po užički zaigrale. Obzirom da je riječ o srpskom kolu to je ocijenjeno neprimjerenim, tu se čak i sindikalni šefovi slažu sa svojim poslodavcima.

Naravno da je kojim slučajem s pitomcima u užičkom kolu zaplesao i Nikola Tesla, pitomci bi vjerojatno završili na kovanicama Eura, ali kako je poznato, Tesla više ne pleše pa će na kovanicama završiti samo on.

Kolegica Marina Brcković povodom tog skandala i sramoćenja ugleda užičkog kola, razgovarala je s ogorčenom majkom 19-ogodišnje polaznice koja je zbog objavljivanja snimke spornog kola isključena iz škole ali se nada da će u žalbenom postupku njezinu kćer ipak primiti nazad. Zbog toga je pokrenula i potpisivanje peticije.

Vezani članci

Vlada KS: Ništa od povećanja cijena električne energije privrednicima

Visokoin.com

Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnika ministra prosvjete u Srbiji

Visokoin.com

Hrvatska naručila novu vakcinu, različita je od svih dosadašnjih

Visokoin.com

Svetlana Cenić Dodikove poteze nazvala pravim imenom: To je, gospodo, državni udar, za to se podižu krivične prijave!

Visokoin.com

Novak Đoković ponovo u Visokom

VISOKOIN.COM

Slanjem policije na radnike se ne rješava problem Binasa

Visokoin.com